Net als de wegen van een kudde soms ondoorgrondelijk kunnen lijken, zijn ook onze levenspaden niet altijd even duidelijk. Ben je het spoor even bijster en kan je wel wat wegwijs gebruiken? In een coachtraject leggen we samen met The Healing Herd de pijnpunten bloot en zoeken we naar jouw oplossingen.

Coachen... letterlijk betekent het 'in het spoor houden'. In coaching word je niets voorgekauwd maar sta je stil bij wat er gebeurt in je werk en in je leven. Zonder een goede coach is zo'n zelfobservatie lastig. Soms is het nodig dat iemand even met je meedenkt en je een spiegel voorhoudt. Paarden zijn hier ware meesters in. Tijdens een sessie houden ook zij jou een spiegel voor. Paarden praten niet maar laten zien wat ze bij jou ervaren en helpen je op die manier bewuster worden. Intuïtief zullen ze je steeds bij hun kudde proberen te betrekken. Dit zorgt ervoor dat je op een liefdevolle manier tot inzichten kan komen. 

Maar ook je eigen lichaam houdt je een spiegel voor en kan je tot inzicht laten komen. Een klacht of ziekte is immers niet meer of minder dan een signaal waarmee je lichaam uitdrukt wat er binnenin je leeft. Als je iets eng vindt, zal het dat laten blijken: je gaat zweten, krijgt buikpijn, diarree, hartkloppingen... Op die manier drukt jouw lichaam dit gevoel uit. Door middel van een klacht of ziekte spreekt jouw lichaam tot je. 

Met behulp van natuurtherapie wil ik je helpen om deze taal van je lichaam te begrijpen en er naar te luisteren. Mens sana in corpore sano. Het is in het herstellen van het natuurlijke evenwicht tussen lichaam en geest dat de kracht om te genezen en te helen ligt. Natuurtherapie is een therapie, die goed past in deze tijd en bijzonder goed werkt voor gevoelige mensen en kinderen. Het is evenwel een actieve geneeswijze. Dit wil zeggen dat actieve betrokkenheid van de persoon een absolute vereiste is om resultaat te boeken.​​​​​​​​​​​​​​ 

Hoe werkt coaching met paarden?
<<terug>>