Ben jij psychotherapeut, psycholoog, maatschappelijk werker, zorgleerkracht of voorzitter van een oudercomitée en ben je benieuwd naar het effect van paarden in de zorgsector? Coaching met paarden heeft een meerwaarde.

Paarden zijn als zeer gevoelige wezens meesters in het "luisteren". Tijdens een sessie houden zij de coachee een spiegel voor. Paarden praten niet maar laten zien wat ze bij de coachee ervaren. Ze helpen zo tot een ander/juister en meer rustbrengend inzicht komen. Coachen met paarden is een zeer doeltreffende en efficiënte manier van coachen waarbij men snel tot de kern van de zaak kan komen. Ervaring met paarden is hierbij absoluut geen vereiste; paarden aanvaarden zeer snel rustzoekende personen, die hen aanvaarden.
 
Tijdens een coachsessie wordt hulp geboden om stil te staan bij wat er gebeurt in de werksituatie en/of in het privéleven. Opgesloten in de eigen gevoelswereld kan zo'n zelfobservatie soms moeizaam tot stand komen en/of verlopen. Dan kan het nuttig zijn dat er hulp geboden wordt binnen een rustgevende omgeving. Een coaching kan dan ook gezien worden als een opstap naar verdere gespecialiseerde hulpverlening maar eveneens als nazorg - en in verder overleg - met de gespecialiseerde hulpverlening.
 
Is je interesse gewekt en wil je graag aan de lijve ervaren wat mijn team en ikzelf voor jouw cliënten, leerlingen of kind(eren) kunnen betekenen? Ik maak graag wat tijd vrij om elkaar beter te leren kennen en mogelijke samenwerkingsverbanden te bespreken. Samen staan we immers zoveel sterker!