Groeitrajecten voor (hoogsensitieve) volwassenen en kinderen ​​​​​​​
Letterlijk wordt empowering vertaald als 'iemand tot iets in staat stellen'. 
Tot wat kan onze kudde jou of je kind in staat stellen? Waarin kunnen zij jou helpen groeien?


Ongeveer één op de vijf mensen is hoogsensitief. Hoogsensitieve personen (HSP) hebben een gevoeliger zenuwstelsel dan gemiddeld. Dat is een aangeboren eigenschap waarbij het fijngevoeligere zenuwstelsel ervoor zorgt dat je als hoogsensitief persoon meer en dieper waarneemt. Bij een teveel aan indrukken raakt je systeem echter overbelast of overprikkeld. Hoogsensitieve mensen leven in een maatschappij, die sterk gericht is op daadkracht, snelheid, voor jezelf opkomen, prestaties leveren en die veel zintuiglijke en emotionele prikkels biedt. Dit alles vergroot het risico op overprikkeling. 

Paarden zijn prachtige, pure wezens die - in tegenstelling tot de moderne mens - nog zeer dicht bij de natuur leven. Dankzij hun sterk ontwikkeld gevoel voor non-verbale communicatie voelen ze - net als hoogsensitieve personen - intuïtief sfeer, stemming en (dis)congruentie in voelen, denken en handelen aan. Desondanks lijken zij het contact met zichzelf toch niet kwijt te zijn geraakt. Als mens kunnen we hier enorm veel van leren. 

Al onze groeitrajecten zijn gebaseerd op de valkuilen en specifieke noden van hoogsensitieve personen, wat uiteraard niet wil zeggen dat ze daardoor niet of minder toegankelijk zijn voor niet-hoogsensitieve personen.​​​​​​​

HSP; een (p)aardige kracht (volwassenen)

In dit groeitraject komen de sterke en zwakke punten van hoogsensitieve personen aan de orde. We onderzoeken wat bij jou past en hoe je overprikkeling kan voorkomen. We kijken naar het aspect communicatie en naar hoe jij je sterker en zelfzekerder kan voelen en meer rust en plezier kan ervaren. Je krijgt inzicht in hoogsensitiviteit door theorie, achtergronden, oefeningen en praktische tips te combineren zodat jij de kwaliteiten van je hoogsensitiviteit ten volle kan benutten en de valkuilen ervan kan vermijden. ​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Gisteren werd ik terug verwacht bij de lieve, mystieke dame met haar "healing horses" .. Wederom een zee van informatie, een zee van "goodfeeling", een zee(haven) van veiligheid en geborgenheid. Een vrouw die weet waarmee ze bezig is en je met hart en Ziel op pad helpt... Wat ben ik gelukkig dat jullie op mijn pad kwamen​​​​​​​.

Het groeitraject voor hoogsensitieve personen was voor mij een enorm waardevol traject, waarin ik mezelf eindelijk leerde kennen. Zeer verrassend en wonderlijk hoe jullie steeds weer weten aanvoelen waar iemands specifieke noden liggen en exact de juiste accenten weten te leggen die ons enorm vooruit helpen. ​​​​​​​

HSK; Time to be a Unicorm! (Hoogsensitiviteit voor kinderen vanaf 8 jaar)

Op speelse wijze laten we je kind ervaren en ontdekken hoe overprikkeling bij hem of haar ontstaat en hoe hij/zij er anders mee kan omgaan. Het uiteindelijke doel is dat je kind zelf kan omgaan met diens hoogsensitiviteit. De wereld zal overweldigend blijven, maar hij/zij leert zijn hoogsensitiviteit als kwaliteit te gebruiken. Daarmee kan het zichzelf beter staande houden. 

Ook als ouder wordt je hierin begeleid. Samen bespreken we de kenmerken van hoogsensitieve kinderen en reiken we je verschillende tips en trics aan om je kind op een effectieve en adequate manier te laten opgroeien tot een gelukkige en evenwichtige hoogsensitieve volwassene. ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

<<tarieven>>

Na het volgen van het groeitraject voor hoogsensitieve kinderen is onze dochter rustiger geworden. Ze weet nu meer wat hooggevoeligheid is en kan er beter mee omgaan. En als ouder heb ik mogen ervaren dat hooggevoeligheid niet altijd iets negatief hoeft te zijn.

Reclaiming your Womb Power (Alleen geboren tweeling syndroom)​​​​​​​

Een vaag gevoel van gemis? Gevoelens van onmacht, schuld, in de steek gelaten zijn, moeite met loslaten of bindingsangst? Het zijn stuk voor stuk thema's, die erop kunnen wijzen dat jij jouw levensreis aanvankelijk niet alleen bent gestart.

Ongeveer 1 op de 10 zwangerschappen begint als meerling. Maar slechts 1 op de 100 wordt effectief zo geboren. Als één van de foetussen sterft is dat voor de overblijver vaak een traumatisch gebeuren, waar hij of zij zich later niet meer van bewust is. 

Het onbewust verliezen van een meerlingdeel kan ertoe leiden dat je sensitiviteit toeneemt. Alleen geboren tweelingen kunnen hoogsensitief zijn of zich alleszins in de kenmerken ervan herkennen. Daarom ook dat dit traject best aansluitend op of voorafgaand aan het HSP-groeitraject gevolgd.​​​​​​​

Er is al veel duidelijk geworden voor me de laatste twee dagen!! Een echte eyeopener! En nu herken ik ook een patroon. Het voelt al wat lichter, maar ik heb wel flink geduizeld woensdag avond en nacht. Er is nog van alles in beweging gezet veronderstel ik. Nogmaals dank en dank ook voor Misty.

Healthy Horse Boundaries (Assertiviteit voor volwassenen)

Ben je het beu dingen te doen die je eigenlijk niet wil doen, niet te krijgen wat je wil, stress te ervaren door onopgeloste conflicten? Ervaar je moeite met 'neen' zeggen, ben je bang voor kritiek, voel je je vaak onzeker of ondergeschikt? Wil je graag meer geluk en kwaliteit ervaren in je leven.

De beste kans om dit te verwezenlijken is met behulp van een assertiviteitstraining. Assertief zijn is niet altijd even vanzelfsprekend. Sommige mensen hebben moeite om assertief te zijn op hun werk, anderen durven vrienden of familie niets te weigeren uit angst hun vriendschap of liefde te verliezen. In dit groeitraject worden je de nodige handvaten aangereikt om assertiever in het leven te gaan staan.​​​​​​​ 
​​​​​​​

Seven horses in the sky (Chakrahealing voor volwassenen)

Een leven lang slaat ons lichaam ervaringen, emoties en overlevingspatronen op. We zijn ons hier meestal niet bewust van zijn, maar ze bepalen wel voor een groot deel hoe we reageren op dagdagelijkse dingen. Niet opgeruimde blokkades zijn grote energievreters en belemmeren ons in het aanvoelen en waarmaken wie we in werkelijkheid zijn. Op die manier drijven we wel héél ver af van onze eigen persoonlijkheid met al zijn  inzichten, verlangens en gevoelens. 

Voor dit groeitraject nemen we het chakrasysteem als uitgangspunt. Tijdens een boeiende, inwaartse reis naar heelheid krijg je niet alleen inzicht in het ontstaan van blokkades maar worden jou ook tools aangereikt om deze zelf uit de weg te ruimen. Met behulp hiervan kan je zelf actief gaan werken aan jouw persoonlijke groei en transformatie.

<<tarieven>>